Arbetsskor – Herr & dam

Är det dags att köpa arbetsskor? Då har du kommit alldeles rätt. Vi på Wexman erbjuder stabila arbetsskor för herr och dam, för såväl vinter som sommar. Det är viktigt att hand om dina fötter under arbetsdagen genom att köpa skor som är anpassade efter dina fötter. Det gör att du kan ha på dig i skorna under hela dagen, utan att få ont eller skav på fötterna.

Köpa billiga arbetsskor online

Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud för dig som vill köpa billiga arbetsskor online. Alla modeller uppfyller våra högt ställda kvalitetskrav och du kan dessutom känna dig trygg med att säkerhetskraven uppfylls. Hos oss kan du även handla arbetsskor med tåskydd och spiktrampskydd, för att hålla foten säker. Sulorna kan skilja sig något för att passa just dina behov. Vissa modeller är framtagna för att tåla hög värme och spill från kemikalier eller olja.

Att tänka på när du väljer arbetsskor

Beroende på arbetsmiljö kan det vara viktigt med skyddande tåhättor och en förstärkt och lite tjockare sula som skyddar dina fötter. Har du lätt för att bli svettig om fötterna är det bra om sulkonstruktionen avlägsnar fukt genom kanaler i sidorna av sulans botten. Häldämpning är också att föredra – då binder dämpningen rörelseenergin som uppstår från dina steg och återför den till dina steg.

Då du kommer att ha på dig skorna under långa perioder är det viktigt att de är bekväma. Titta lite extra på stötdämpning, snörning, andningsförmåga och om sulan formar sig efter dina fötter. Skulle du arbeta på hala ytor är det bra om sulan är halksäker.

Tänk på att tyngre skor kan vara mer slitstarka, men de kan också ta på krafterna att bära dem. Å andra sidan kan lättare modeller vara mer bekväma men de har inte alltid samma skyddsnivå. Sträva därför efter att hitta en kompromiss som passar ditt arbete.

Se våra underkategorier

Om du söker vissa specifika egenskaper har vi skapat upp egna undersidor där vi samlat arbetsskor med stålhätta, skyddsskor med stålhätta och arbetskängor. Numera finns det många modeller som är behagliga att arbeta i. Modellernas utformning skiljer sig åt och om du önskar komma till en specifik kategori kan du följa länkarna ovan.

Hur ofta ska man byta arbetsskor?

Det är arbetsgivarens skyldighet att erbjuda personlig skyddsutrustning i de arbetsförhållanden och situationer där det krävs. Personlig skyddsutrustning kan vara arbetsskor eller skyddsskor. Skorna ska bytas ut efter behov, på många arbetsplatser sker det efter cirka ett halvår.

Det är upp till varje arbetsgivare och deras policy att behandla denna fråga, som ofta är reglerad i olika avtal som arbetsgivaren är med i. Det finns alltså ingen siffra som gäller för alla branscher, men eftersom skorna är personlig skyddsutrustning ska det alltid vara hela och rena samt uppfylla säkerhetskraven för personlig skyddsutrustning.

Arbetsskor som andas

Söker du arbetsskor som andas kan vi erbjuda skor från Sievi med GORE-TEX®. Materialet låter foten andas samtidigt som all fukt hålls utanför skon. Har du lätt för att bli svettig under arbetsdagen är ett ventilerande material något att hålla utkik efter.

Kontakta oss vid frågor

Med tanke på vårt stora utbud när det kommer till robusta och billiga arbetsskor för herr och dam kan det vara klurigt att hitta rätt med en gång. Vi hjälper dig gärna att komma fram till rätt modell. Kontakta oss så kommer vi fram till bästa lösningen för dig eller ditt företag.

Visa mer

Välkommen till wexman.se

Hur vill du handla idag?

Privatperson

Priser visas inklusive moms.

Företag

Priser visas exlusive moms.