Skyddsskor – Herr & dam

Hos oss på Wexman kan du köpa skyddsskor för både herr och dam. Många skor har liknande utseende och funktion, men storlek och passform kan skilja sig åt för att passa dina individuella behov. Både herr- och dammodeller kan ha förstärkta tåpartier med stålhätta för att skydda mot fallande föremål och andra potentiellt farliga situationer som kan uppstå under arbetsdagen.
 

Lätta & bekväma skyddsskor

Lätta och bekväma skyddsskor är utformade för att ge högsta möjliga komfort och rörelsefrihet, samtidigt som de skyddar mot olika faror på arbetsplatsen. Dessa skor är vanligtvis tillverkade av material som andas och ger god ventilation. Lätta arbetsskor ska ha en skyddståhätta som står pall för >100 J, medan andra skyddsskor ska klara en belastning på >200 J.
 

Säkerheten först

Skyddsskor kommer i regel med säkerhetsfunktioner som tåskydd och spiktrampskydd. Även skosulan är ett prioriterat område på skorna, både för greppet och stötdämpningen. Vissa modeller har särskilda friktionssulor med elasticitetselement som binder så mycket som möjligt av den uppstående rörelseenergin tillbaka till steget.
 

Hur ofta ska man byta skyddsskor?

Det beror på hur mycket påfrestning skorna utsätts för och hur bra skorna står emot slitaget. En grundregel är att när slitaget påverkar funktionen, till exempel att sulans grepp försämras, så är det dags för byte. Om någon del gått sönder på skon eller om tåhättan inte längre är intakt är det läge att byta direkt. Håll gärna efter skorna så gott det går efter arbetspasset för att förlänga livslängden.
 

När är det krav på skyddsskor?

Det regleras oftast i branschspecifika regler för olika yrken eller arbetsområden. Notera att det är arbetsgivarens uppgift att behandla denna fråga och tillgodose alla anställda med skyddsskor efter behov. Exempel på yrkesroller som kräver skyddsskor är gjuteriarbetare, svetsare och diverse yrken inom industrin.
 

Köp billiga skyddsskor hos oss

Vi på Wexman Workwear® är stolta över att kunna erbjuda billiga skyddsskor som uppfyller våra högt ställda säkerhetskrav. Utbudet är stort och vill du att vi vägleder dig till rätt modell är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vill du kolla in fler modeller hos oss rekommenderas ett besök på vår samlingssida för arbetsskor. Där har vi samlat våra olika modeller med varierande säkerhetsnivå.

Visa mer

Välkommen till wexman.se

Hur vill du handla idag?

Privatperson

Priser visas inklusive moms.

Företag

Priser visas exlusive moms.