Vi stödjer Team Rynkeby och barncancerfonden

TEAM RYNKEBY - GOD MORGON

Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett välgörenhetsprojekt i norden som samlar in pengar till barn och familjer som drabbats av cancer. Deltagarna är uppdelade i flera lag som cyklar gemensamt ända ner till Paris.

2002 grundades Team Rynkeby i Danmark. 11 motionscyklister med anknytning till juiceproducenten Rynkeby Foods i Danmark, beslutade sig för att ta cykeln till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

Flera företag sponsrade cykelturen och Rynkeby Foods var huvudsponsor och deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag lyckades samla in pengar från sponsorer så att man hade ett överskott på hela 44 500 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital, och en ny tradition var därmed född.

1 900 CYKLISTER FRÅN SEX LÄNDER

Idag består projektet av totalt 1 900 motionscyklister och 450 funktionärer. 48 lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Deltagarna väljs ut bland tusentals sökanden som fyllt i en ansökningsblankett på Team Rynkeby - God Morgons webbplats.

PENGARNA GÅR OAVKORTAT TILL BARN MED CANCER

Deltagarna ska inte bara förbereda sig på att cykla de dryga 120 milen till Paris, utan förpliktar sig även att göra en insats för att samla in pengar till barncancerfonden.

2017 donerade Team Rynkeby - God Morgon hela 83,1 miljoner till kampen mot barncancer - 26,7 miljoner av dessa gick till Barncancerfonden i Sverige.

Läs mer här

Välkommen till wexman.se

Hur vill du handla idag?

Privatperson

Priser visas inklusive moms.

Företag

Priser visas exlusive moms.